Szybko, smacznie i kolorowo.
Składniki (dla 2-3 osób):
- 125 g makaronu wstążki
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 1 łyżka masła
- 452 g liści szpinaku
- 3 połówki brzoskwiń z puszki
- 2-3 łyżeczki pokrojonej w paski papryczki chili
- ok. 60 g sera feta pokrojonego w kostki
- 1 kieliszek półwytrawnego białego wina
- sól
- świeżo zmielony, czerwony pieprz
Przygotowanie:
Pokrojoną w drobną kostkę szalotkę zeszklić na maśle, dodać obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku.
Następnie dodać szpinak, dolać wino, całość poddusić na małym ogniu. Dodać chili i dwie połówki brzoskwini pokrojone w kostkę, na koniec dodać kosteczki sera feta. Krótko poddusić. Przyprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według zaleceń producenta. Jedną połówkę brzoskwini pokroić w cząstki i udekorować talerz. Szpinak ułożyć na makaronie, danie podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz