sobota, 3 grudnia 2011

Smażony camembert z ananasem

Uczta kinomana: pleśniowe sery, winogrona, wino i film oczywiście. 


Składniki (dla 2 osób):
  • 1 ser camembert z żurawiną
  • 1 jajko rozbełtane
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mielonych orzechów
  • 2 plastry ananasa
  • 2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ser przeciąć w wzdłuż na połowę, obtoczyć w jajku i bułce wymieszanej z mielonymi orzechami. Camembert usmażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Na wierzchu ułożyć plaster ananasa. Podawać od razu po przygotowaniu w towarzystwie winogron i wina.



Źródło: Kuchnia polska 1001 przepisów

1 komentarz:

  1. Pyszności :) Zawsze jadłam bez ananasa ;) Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...