czwartek, 10 listopada 2011

Marchewkowe róże

Marchewka wyłowiona z rosołu ma całkiem duży potencjał. Taką dekorację można wykorzystać do ozdoby sałatki jarzynowej, jak i talerza na którym podajemy danie główne.




Potrzebne będą:
ugotowany w całości korzeń marchwi
liść sałaty
obieraczka do jarzyn lub osty nóż

Krok 1: Ugotowaną marchewkę pokroić w cienkie paski (najwygodniej zrobić to obieraczką do jarzyn)
Krok 2 : Paski marchwi zwinąć w ruloniki i ułożyć na liściu sałaty.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię tego rodzaju dekoracje, co zresztą widać na moim blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno niebawem pojawią się jeszcze inne ciekawe propozycje dekoracji potraw. Zapraszam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...