Aromatyczna kostka ziemniaczana doskonale pasuje do obiadu i na ciepłą kolację. Świetnie smakuje z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Składniki (dla 2 osób):
- 800 g ziemniaków
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej, czerwonej papryki w proszku
- 1 łyżeczka ostrej, czerwonej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1/2 łyżeczki soli
Ziemianki obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę (ok. 2-3 cm). Osuszyć z nadmiaru skrobi na ręczniku papierowym. Przesypać do miski, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz