wtorek, 1 listopada 2011

Ryba w papilotach

Wyjątkowo delikatna i szybka w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami.




Składniki (dla 2 osób):
  • 2 filety limandy żółtopłetwej
  • plaster cytryny
  • 1/4 małej cebuli pokrojonej w półtalarki
  • przyprawa do potraw typu "jarzynka"
  • pieprz cytrynowy
  • 4 łyżeczki masła
Przygotowanie:
Filety rozmrozić, przepłukać pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować 2 kawałki foli aluminiowej (ok. 20 cm dłuższe niż filety). Filety ułożyć na środku każdej z folii, posypać przyprawą do potraw, pieprzem cytrynowym, posypać cebulą i ułożyć po połówce cytryny. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone płatki masła. Filety zawinąć w folię, (jak cukierki) końce układając tak by masło nie wypłynęło podczas pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok.15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...